Gyilkos merénylet

Letartóztatták egy radikális szunnita szervezet vezetőjét Pakisztánban

A pakisztáni hatóságok csütörtök este letartóztatták annak a radikális szunnita mozgalomnak a vezetőjét, amelyet számos, a síita kisebbség ellen elkövetett gyilkos merénylettel és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel fenntartott kapcsolatokkal vádolnak.

2012.08.31 14:00MTI

Malik Iszhákot, a Laskar-e-Dzsangvi (LeJ) főnökét Lahorban vették őrizetbe, amikor hazatért egy mekkai zarándoklatról - közölte Nabila Gazanfár, a helyi rendőrség szóvivője.

A férfit egyebek közt azzal vádolják, hogy "provokatív beszédet tartott, és felekezeti gyűlöletre uszított" az elmúlt hónapban egy lahori nagygyűlésen.

A több mint egy évtizede betiltott LeJ-t az egyik legszélsőségesebb pakisztáni szunnita csoportnak tartják, amely kapcsolatban áll az al-Kaidával szövetséges pakisztáni tálibokkal.

Mióta a 90-es évek elején színre lépett, a síita kisebbség - az iszlám másik nagy ága - több száz tagját gyilkolta meg Pakisztánban. A síiták a pakisztáni népesség mintegy 20 százalékát alkotják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.