Sok tálib lázadót öltek meg

Az afgán rendőrség és a NATO-erők közös hadművelete Afganisztánban

Egy nap alatt 33 tálib lázadó halt meg az afgán rendőrség és a hadsereg, illetve a NATO vezette koalíciós erők közös hadműveleteiben Afganisztánban.

2012.08.26 10:35MTI

A tárca szerint emellett hat fegyveres lázadót megsebesítettek, kettőt elfogtak, illetve fegyvereket foglaltak le a Kabul, a Nangarhar, a Kandahár, a Zábul, az Uruzgán, a Logar, a Gazni, a Paktika és a Hilmend tartományokban folytatott hadműveletekben.

A közlemény nem szól az afgán és a NATO-erők veszteségeiről. A tálibok egyelőre nem reagáltak a minisztériumi tájékoztatóra.

A belügyminisztérium összesítése szerint az afgán és a NATO-erők 350 felkelőt öltek meg, 60-at sebesítettek meg és 180-at fogtak el ebben a hónapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.