Rakétacsapás Afganisztánban

Ötven lázadót ölt meg a NATO pilóta nélküli repülőgépe

Mintegy ötven tálib lázadóval végzett a NATO egy pilóta nélküli repülőgéppel végrehajtott légicsapásban szombaton Kelet-Afganisztánban.

2012.08.18 14:10MTI

A pilóta nélküli repülőgép négy járművet vett célba Kunár tartományban, Csapa Dara körzetben - mondta el a körzet rendőrfőnöke, aki szerint a rakétacsapásban 50 tálib vesztette életét, köztük az iszlamista mozgalom 13 helyi vezetője.

A tálibok egyelőre nem reagáltak a hírre.

A Pakisztánnal szomszédos Kunár tartományban a folyamatos katonai műveletek ellenére nem csökken az ellenállók tevékenysége.

Közben Baglán tartományban, ahol több száz magyar katona teljesít szolgálatot a NATO afganisztáni biztonsági haderejének (ISAF) részeként, pokolgépes merénylet célpontja volt a helyi vének tanácsának egy tagja. A robbanásban életét vesztette az idős elöljáró sofőrje, négy másik ember megsebesült.

Dél-Afganisztánban, Hilmend tartományban szintén autóba rejtett pokolgéppel megöltek egy börtönparancsnokot. Ugyanott a felkelők támadásában elesett egy brit katona. Ezzel 425-re nőtt az afganisztáni brit katonai kontingensnek a háború kezdete, 2001 októbere óta elszenvedett vesztesége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.