48-an megsebesültek

Afganisztánban legalább húsz embert öltek meg öngyilkos merénylők

Afganisztán egyik délnyugati tartományában legalább húsz embert öltek meg kedden öngyilkos merénylők.

2012.08.14 19:20MTI

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint Nimrúz tartomány Zarandzs nevű fővárosának központjában öt merénylő hajtott végre akciókat. Kettőt lelőttek közülük, de a másik három különböző helyeken felrobbantotta magát. Az áldozatok között 21 civil és 15 rendőr van, és megsebesült másik 66 ember. A tartomány kormányzója szerint előző nap több gyanús személyt is bekerítettek a környéken. A terrorista csoport eredeti létszámát rendőrségi források 11-14 főre tették, de többet elfogtak vagy megöltek közülük.

Az Iránnal határos Nimrúz viszonylag békés vidéknek számít, de ott is növekszik az erőszak. Szombaton egy afgán rendőr 11 társát ölte meg Dilárám kerületben.

Az északi Kunduz tartományban egy bazárban robbantotta fel magát egy motorkerékpáros terrorista kora este, amikor az emberek a napi böjt befejeztével élelmiszert vásároltak. Legalább tízen meghaltak, 25-en megsebesültek. A halottak között öt gyermek van.

Az ország keleti részén, Kunár tartományban afgán és pakisztáni határőrök között tört ki lövöldözés egy átkelőhely közelében, és egy rakéta megölte az afgán járőr egyik tisztjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.