Június, július: tomboló erőszak

43 nyugat-iraki merényletet vállalt magára az al-Kaida

Magára vállalta az Iraki Iszlám Állam (IIÁ), az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi szárnya dzsihadista honlapokra feltett közleményében 43 merénylet elkövetését júniusban és júliusban a nyugat-iraki el-Anbár tartományban.

2012.08.24 12:27MTI

A többségükben pokolgépes támadások és lövöldözések célpontjai katonák, rendőrök és a szélsőségesek ellen harcoló Szahva (Ébredés) milícia tagjai voltak. A csütörtöki közlemény szerint a merényletsorozat az IIÁ nagyszabású hadműveletének része, amellyel a 2006 és 2008 között tomboló erőszak csúcspontján elhagyott területeket akarja visszahódítani.

Az IIÁ már korábban magára vállalta a július 23-i merényletsorozat elkövetését. 2009 decembere 8-a óta azok voltak a legsúlyosabb merényletek Irakban: tizenkilenc városban összesen száztizenhárman haltak meg.

A hatóságok szerint az al-Kaida gyengébb, mint a múltban, de most is képes véres merényleteket végrehajtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.