Al-Kaida

Szabadon engedtek egy szaúdi diplomatát Jemenben

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető fegyveresek szabadon engedtek egy, Jemen déli részén elrabolt szaúd-arábiai diplomatát.

2012.08.12 09:00MTI

Abdalláh al-Hálidi hazája alkonzulja volt Ádenben, Dél-Jemen legnagyobb városában. Márciusban rabolták el ismeretlenek, amikor kilépett otthonából. Törzsi közvetítők vették át a szaúdi diplomatát, akit az elkövetkező órákban a fővárosba, Szanaába szállítanak. Idén májusban az emberrablás végrehajtását vállaló túszejtők azzal fenyegetőztek, hogy megölik a diplomatát, ha nem fizetnek érte váltságdíjat és Szaúd-Arábiában nem engedik szabadon az al-Kaida ott bebörtönzött tagjait. 

Egyelőre nem világosak Hálidi szabadulásának körülményei. Jemenben gyakran rabolnak el külföldieket az állig felfegyverzett törzsek, rendszerint a hatóságokkal szembeni követeléseik teljesítését akarják az emberrablásokkal kikényszeríteni. Az elmúlt tizenöt évben több mint kétszáz embert raboltak el Jemenben. Nagy többségüket elengedték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.