Egy centnyire

Majdnem a felére esett a Facebook árfolyama

Egy centnyire közelítette meg legutóbbi kibocsátási árfolyamának felét a Facebook részvények tőzsdei kereskedési ára pénteken.

2012.08.17 19:58MTI

A Facebook részvénye egy nappal azt követően, hogy lejárt az eredeti befektetők eladási moratóriuma 19,01 dolláron érintette árfolyammélypontját, azaz megközelítette 38 dolláros kibocsátási árfolyamának felét. A moratórium lejártával 270 millió papír került piacra, így kétharmadával ugrott meg az eladható papírok száma. 

A forgalomba helyezhető Facebook részvények száma még egy alkalommal emelkedik majd az idén: október 15-től az alkalmazottak is értékesíthetik a juttatásként kapott részvényeiket, ami az eredeti befektetőkével együtt több mint 1,4 milliárddal növeli majd a forgalomképes papírok számát. 

Mark Zuckerberg alapító-tulajdonos egyelőre nem adhat el a jelenleg tulajdonában lévő 503,6 millió részvényből. A befektetők aggódnak a Facebook bevételnövelő képessége miatt, mivel rohamosan növekszik a közösségi portált mobil eszközökön használó, azaz a reklámokat elkerülő ügyfelek aránya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.