Szíria

Több tucat ember halt meg egy légitámadásban a török határnál

Egy légitámadás különböző források szerint több tucat embert ölt meg szerdán Szíria észak részén, egy felkelők kezén lévő városban.

2012.08.15 18:59MTI

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint több mint húsz áldozatot tudtak azonosítani a török határ közelében fekvő Azaz városban, míg egy helyi aktivista azt mondta, hogy már harminc holttestet találtak, s folytatják a kutatást.

A londoni központ igazgatója elmondta, hogy egy repülőgépről rakétákkal lőttek a 70 ezer lakosú városban egy épületet, amely korábban a kormánypárt székhelye volt, de a Szabad Szíriai Hadsereg elfoglalta, majd megtette főhadiszállásának. Szemtanúk azt állítják, hogy a rakéták több házat is szétromboltak.

A sebesültek között vannak libanoni síita zarándokok is, akiket májusban raboltak el, amikor hazatérőben voltak iráni útjukról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.