Páncélozott katonai járműveket is bevetettek

Harcok robbantak ki a szíriai-jordániai határon

Harcok robbantak ki péntek este jordániai és szíriai katonák között a két ország határánál.

2012.08.11 11:48MTI

Páncélozott katonai járműveket is bevetettek a szembenállók-közölte egy szíriai ellenzéki, aki szemtanúja volt az összecsapásoknak. A harcok a Tel Sihab-Turra térségében robbantak ki, miután szíriai menekültek megpróbáltak átkelni a határon.

Jordániai biztonsági források szerint szíriai menekültek mintegy 500 fős csoportja már átlépte a határt, amikor a szíriai erők tüzet nyitottak rájuk. A jordániai katonák viszonozták a tüzet, mert a menekültek már Jordánia területén tartózkodtak - emelte ki ammani keltezésű jelentésében a dpa német hírügynökség. Szíriai aktivisták szerint a pénteken Jordániába menekültek között tucatnyi szíriai katonatiszt is volt.

Az eddigi hírek szerint jordániai részről nincsenek áldozatai a mintegy fél óráig tartó heves tűzpárbajnak.

A szíriaiak egyelőre nem adtak tájékoztatást a történtekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.