A férfi csatlakozott a tálibokhoz

Három amerikai tengerészgyalogost ölt meg egy afgán rendőr

Az afgán rendőrség egyik alkalmazottja szombatra virradó éjjel megölt három amerikai tengerészgyalogost, majd elmenekült és csatlakozott a tálibokhoz.

2012.08.11 09:44MTI

A négy ember éjszaka - a szent muzulmán hónap, a Ramadán miatt pirkadat előtt - együtt evett a lövöldözés előtt. Jól ismerték egymást, az afgán már egy ideje együtt dolgozott a tengerészgyalogosokkal, segített nekik az afgán rendőrség tagjainak kiképzésében.

A tálibok egyik szóvivője telefonon megerősítette, hogy a gyilkosság után a férfi hozzájuk menekült.

Az idén az Afganisztánban állomásozó NATO-erők harmincegy katonáját ölték meg afgán katonák, illetve magukat afgán katonáknak álcázó lázadók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.