Afganisztán

Brit katonák estek áldozatul a rendőr egyenruhás tálibnak

Britek voltak azok a NATO-katonák, akiket agyonlőtt egy rendőr egyenruhát viselő férfi Afganisztánban vasárnap - közölte a brit védelmi minisztérium hétfőn.

2012.07.02 11:43MTI

A támadót megsebesítették és elfogták. Az ügyben vizsgálatot indítottak. A három katona halálával 39-re nőtt a június eleje óta meghalt külföldi katonák száma Afganisztánban, és 215-re azoké, akik az év eleje óta vesztették életüket. A 215-ből legalább 30-at hasonló módon öltek meg, mint vasárnap. Eddig (2001 óta) 422 brit katona vesztette életét Afganisztánban.

Nem sokkal a nemzetközi erők bejelentése előtt közölte az afgán rendőrség, hogy út mentén elhelyezett pokolgép megölt öt civilt a keleti Gazni tartományban. A pokolgép akkor robbant fel, amikor elhaladt mellette egy utasokkal teli autóbusz. A halálos áldozatok között nők és gyerekek is vannak. A sebesültek száma 11.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.