Tíz embert vettek őrizetbe

22 NATO-teherautót robbantottak fel a tálibok

Az afganisztáni NATO-erők huszonkét teherautóját robbantották fel szerdára virradó éjszaka a kabuli kormány ellen harcoló tálibok.

2012.07.18 14:55MTI

A rendőrség tájékoztatása szerint a támadás az északi Szamangán tartomány székvárosában, Aibakban történt, s tizennyolc üzemanyag-szállítót és négy egyéb gépkocsit tett tönkre. A konvoj Üzbegisztán felől érkezett Afganisztánba.

A szomszédos Baglán tartományban az afgán rendőrség őrizetbe vett tíz személyt, akik mágneses bombákat akartak katonai ellátó teherautókra erősíteni.

Afganisztán déli részén, Hilmend tartományban lázadók megtámadták egy katonai ellenőrző pontot, s megöltek kilenc katonát. A támadók közül heten estek el a tűzharcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.