Japán

Fukusima egyes részein megszüntették a belépési tilalmat

Megszüntette a belépési tilalmat az atomkatasztrófa sújtotta Fukusima tartomány egyes részein a japán kormány.

2012.08.10 10:33MTI

Az NHK japán hírportál adta hírül pénteken, hogy Naraha városának zárlata csütörtök éjféltől megszűnt, és néhány lakos már vissza is tért otthonába. A kormány adatai szerint a radioaktív sugárzás szintje már elég alacsony ahhoz, hogy az emberek napközben a lakásaikban tartózkodhassanak, az éjszakát azonban nem tölthetik ott.

Voltak lakosok, akik a lezárt régió határánál tiltakoztak a város megnyitása ellen, mert úgy vélik, Narahában még mindig magasak az egészségügyi kockázatok, és a környezet különösen a gyerekek számára nem biztonságos. A tüntetők szerint a kitelepítés idejének lerövidítése azt is jelenti, hogy a balesetet szenvedett fukusimai atomreaktor üzemeltetőjének kevesebb kártérítést kell fizetnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.