Román alkotmánybíróság

Nem ütközik az alaptörvénybe a Román Kulturális Intézet alárendelése a szenátusnak

Nem ütközik az alaptörvénybe a román kormánynak az a sürgősségi kormányrendelete, amely az elnöki hivataltól a szenátus alárendeltségébe helyezte át a Román Kulturális Intézetet (ICR) - döntött kedden a román alkotmánybíróság.

2012.07.31 12:20MTI

A Victor Ponta vezette, magát szociálliberálisnak nevező kormány június 13-án döntött a kulturális intézet felügyeletének áthelyezéséről, ami ellen éles tiltakozás bontakozott ki Romániában és külföldön egyaránt. A tiltakozók között neves művészek emelték fel szavukat a sürgősségi rendelet ellen. Az ombudsman az alkotmánybíróságon támadta meg a rendeletet, őt ezt követően a parlament leváltotta tisztségéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.