Az egyetem etikai bizottságának bejelentése

Ponta: az egyetem politikai döntést hozott

Victor Ponta miniszterelnök szerint a Bukaresti Tudományegyetem etikai bizottsága politikai döntést hozott, amikor plágiumnak minősítette doktori disszertációját.

2012.07.20 14:21MTI

A Mediafax hírügynökség közölte pénteken a kormányfő aznapi nyilatkozatát idézve.

"A törvény szerint egyedül a tudományos kutatást felügyelő hatóság Országos Etikai Tanácsa (CNE) illetékes az ügyben és ők csütörtökön végleges határozatban kimondták, hogy a dolgozat nem plágium. Ez a mai döntés egyértelműen politikai döntés, ez abból is látszik, hogy egyszer sem idéztek be, hogy kifejthessem álláspontomat" - jelentette ki Victor Ponta.

A miniszterelnök másfél órával az egyetem etikai bizottságának bejelentése után rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, de azon egyetlen szót sem ejtett a plágium-ügyről és újságírói kérdésekre sem válaszolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.