2014-től lépne hatályba

Ponta: jövőre meg kell állapodni a régiósításról

Jövőre meg kell állapodniuk a román pártoknak a régiósításról, amely 2014-től léphet hatályba.

2012.07.21 14:29MTI

A kormányfő Maros, Hargita és Kovászna megyék helyhatósági képviselőivel találkozott a székelyföldi városban. Az eseményt követő sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) szerint a jelenlegi megyéknek meg kell maradniuk, de a már létező nyolc gazdasági fejlesztési régiónak közigazgatási hatáskört kell biztosítani. Hozzátette: ez egyelőre csak az USL javaslata, de valamennyi pártnak kötelessége, hogy tárgyaljon erről, és a jövő év folyamán jussanak megállapodásra a régiósításról, amely Ponta szerint a "túlságosan központosított" államigazgatást hivatott decentralizálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.