Aranybánya-beruházás

Victor Ponta a verespataki szerződés nyilvánossága mellett

A verespataki aranybánya-beruházás szerződésének nyilvánosságra hozását kéri a beruházótól Victor Ponta román miniszterelnök, aki ezt egy közösségi oldalon jelentette be pénteken.

2012.07.20 11:21MTI

A kormányfő jelezte, hogy a hivatalos felkérést az érintett miniszterekkel való egyeztetést követően küldi el a beruházónak. Szerinte a beruházónak nem kellene legyen rejtegetni valója, ha a koncessziós szerződés valóban Romániát segíti.

Verespatakon és környékén a kanadai-román Rosia Montana Gold Corporation vegyes vállalat akar aranyat és ezüstöt kitermelni ciántechnológia alkalmazásával. Ponta többször bírálta korábban Traian Basescu - jelenleg hivatalából felfüggesztett - államfőt, hogy nyíltan támogatja a beruházást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.