Tízes fokozatú, maximális szintű riasztás

Hongkongban pusztított a tájfun, több mint száz sérült van

Több mint száz ember megsérült hétfő késő este Hongkongban a Vicente nevű tájfun pusztításában.

2012.07.24 08:40MTI

A trópusi szélvihar a Csendes-óceán felől érkezett óránként mintegy 140 kilométeres sebességgel. Fákat csavart ki, tetőket sodort el. A hatóságok - 1999 óta először - tízes fokozatú, maximális szintű riasztást rendeltek el, de azt kedd reggel 8-asra csökkentették.

A városban kedden zárva maradtak a bankok, a kormányzati és az oktatási intézmények. Nem nyitott ki a tőzsde sem. Az utcákon a köztisztasági hivatal alkalmazottainak számtalan ledöntött fát, reklámtáblát, szanaszét heverő tönkrement esernyőt, szemetet kell eltakarítani.

Mintegy 120 ember fordult sérüléssel orvosi segítségért.

A tájfun miatt leállt a forgalom a nemzetközi repülőtéren, mintegy 270 járatot töröltek vagy elhalasztották indítását. Nem közlekedett a komp sem Makaó és Hongkong között a nagy hullámok miatt. Felszólították a térségi nyílt vizeken tartózkodó 30 ezer halászbárka legénységét - 10 ezer 560 halászról van szó -, hogy sürgősen navigáljon valamelyik biztonságos kikötőbe.

A tájfun lassan elhagyta Hongkongot, és erejét vesztve északnyugatra tart a kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány, valamint Kuanghszi (Guangxi) autonóm terület irányába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.