A Gucsol nevű erős tájfun

Nyolcvanháromezer embert evakuáltak egy trópusi vihar miatt Japánban

Több mint nyolcvanháromezer embert szólítottak fel otthona elhagyására a hatóságok Japánban a Gucsol nevű erős tájfun miatt, amely kedden késő délután érte el a szigetország déli partjait.

2012.06.19 17:18MTI

A folyók vízszintjének megemelkedése jelentette árvízveszély miatt Aicsi prefektúrában több mint 28 ezer családot (72 ezer embert) szólítottak fel távozásra a hatóságok, míg a 2011. márciusi földrengés és szökőár által romba döntött Mijagiban további tízezer embernek kellett elhagynia otthonát.
.
Nyugat-Japánban öten megsérültek a viharban, 60 házat elöntött a víz, valamint közel tízezer otthon maradt áram nélkül. Több mint 450 belföldi repülőjáratot töröltek, egyes vonalakon nem jár a Sinkanszen gyorsvasút, és a 634 méter magas, Sky Tree névre keresztelt tokiói tévétorony 450 méteres magasságban lévő kilátóját is be kellett zárni..
.
A Gucsol tájfun - amely egy mikronéziai fűszerről kapta a nevét - óránként 70 kilométeres sebességgel északkeleti irányba halad. Központjában a széllökések sebessége eléri az óránkénti 162 kilométert. A trópusi vihar várhatóan 180-400 milliméter csapadékot hoz szerda estig a szigetországban..
.
A Gucsol elvonulását követően a napokban a Talim névre keresztelt tájfun is eléri majd Japán partjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.