Százak haltak meg a katasztrófa során

Több mint nyolcmillióan szenvednek a tájfunok és áradások Délkelet-Ázsiában

A Humanitárius Ügyek Koordinációs Irodája (OCHA) nevű ENSZ-szerv szóvivője közölte: szeptember óta mintegy 8 millió embert sújtottak a Délkelet-Ázsiában pusztító áradások és tájfunok.

2011.10.14 20:29MTI

Az elsősorban a Fülöp-szigeteket, Kambodzsát, Laoszt és Thaiföldet sújtó természeti katasztrófáknak több mint 650 halálos áldozata volt eddig.
   
A nagy esőzések és a heves viharok miatt továbbra is nagyon magas Délkelet-Ázsia legnagyobb folyójának, a Mekongnak a vízszintje, s több mint félmillió négyzetkilométert borít víz.
   
A szóvivő szerint a legnagyobb károkat Kambodzsa és Thaiföld szenvedte el, s a két országban az esők és áradások miatt a helyzet romlására lehet számítani.
   
Thaiföldön 26 tartományban pusztít áradás és további 12-ben magas szintű készültséget rendeltek el. Az OCHA becslése szerint csak Thaiföldön 2,4 millió ember, s ebből 700 ezer gyerek szenved a katasztrófától.
  
 A 13 milliós Kambodzsában 1 millió embert sújtott a rossz időjárás.
   
Vietnámban 60 ezer házat árasztott el a víz és 55 millió dollár anyagi kár keletkezett.
   
A Fülöp-szigeteken mintegy 4 millióan szenvedtek a tájfunoktól, s közülük 255 ezer ember még mindig segítségre szorul.
   
Laoszban mintegy félmillió embert érintenek az áradások és földcsuszamlások. A termőföldből 64 ezer hektárt víz borít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.