Gyűjtik, elemzik az információkat

Pozsony mindent elkövet Csatáry megbüntetéséért

Szlovákia mindent elkövet azért, hogy az 1948-ban Csehszlovákiában, távollétében halálra ítélt Csatáry Lászlót megbüntessék; a szlovák igazságszolgáltatás "jelenleg gyűjti és elemzi az információkat".

2012.07.19 19:41MTI

A 97 éves férfinak a Simon Wiesenthal Központ szerint kulcsszerepe volt abban, hogy körülbelül 300 zsidót Kassáról az ukrajnai Kamenyec-Podolszkba deportáltak, ahol 1941 nyarán szinte valamennyiüket meggyilkolták. A központ szerint Csatáry 1944 tavaszán Kassán rendőrparancsnokként részt vett több mint 15 ezer zsidó Auschwitzba deportálásának a megszervezésében is. 

Jana Zlatohlavkova, a szlovák igazságügyi tárca szóvivője a spanyol hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: Szlovákiának "komoly érdeke" fűződik ahhoz, hogy mindent megtegyen a férfi megbüntetéséért. A szóvivő nem tért ki arra, hogy országa kérni fogja-e Csatáry kiadatását. A szóvivő közölte, hogy a szlovák igazságszolgáltatás "jelenleg gyűjti és elemzi az információkat". 

Mint mondta, tekintettel arra, hogy nemzetközi szálakkal bonyolított ügyről van szó, a tárca "ebben a pillanatban nem tartja alkalmasnak, hogy részletekkel szolgáljon". A Budapesti Nyomozó Ügyészség szerdán gyanúsítottként kihallgatta és őrizetbe vette Csatáry Lászlót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.