"Embertelen cselekedet"

Irán minden terrorcselekményt elítél, a burgaszit is

Irán határozottan elítél minden terrorcselekményt.

2012.07.19 14:53MTI

"Az Iráni Iszlám Köztársaság, amely a terrorizmus legnagyobb áldozata, úgy véli, hogy embertelen cselekedet ártatlan személyek életének veszélyeztetése" – jelentette ki az al-Alam arab nyelvű iráni televízió szerint Ramin Mehmanparaszt, az iráni külügyminisztérium szóvivője. Irán elítél mindenfajta terrorcselekményt, bárhol is követik el azokat - tette hozzá a szóvivő. "A Libanonban, illetve az iráni atomtudósok elleni terrorcselekményekért is felelős cionista rezsim kész alaptalanul vádolni más országokat, hogy feledtesse saját terrorista jellegét" - hangoztatta Mehmanparaszt. 

Öt izraeli turista, a bolgár buszsofőr és a merénylő halt meg a szerdán Burgaszban elkövetett öngyilkos merényletben, amelyben mintegy harminc másik ember megsebesült. Ehud Barak izraeli védelmi miniszter csütörtökön azt hangoztatta, hogy Izrael Irán által mozgatott "világméretű terrorista hullámmal" áll szemben. Barak az Irán támogatta Hezbollah libanoni síita milíciát tette felelőssé a burgaszi merényletért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.