Öngyilkos merénylő követte el a támadást

A burgaszi merényletben meghalt még egy sebesült

Nyolcra emelkedett a szerdai burgaszi merénylet halálos áldozatainak száma, miután belehalt sérüléseibe egy férfi.

2012.07.19 08:48MTI

Lior Ben Dor külügyi szóvivő elmondása szerint a robbanásban hat izraeli vesztette életét és 32 sebesült meg. Az izraeli média szerint a további két halott bolgár volt. A korábbi hírek még összesen hat halottról szóltak.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter a katonai rádióban az Irán támogatta Hezbollah libanoni síita milíciát tette felelőssé a merényletért.

Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter közölte: öngyilkos merénylő követte el a támadást az izraeli turistákat szállító busz ellen. Mint mondta, azonosítottak egy személyt, akinél hamis amerikai vezetői jogosítvány volt.

Valaki csak felszállt a buszra...

A szemtanúk arról számoltak be, hogy valaki felszállt a buszra, és a hatalmas robbanás ekkor következett be. A bolgár elnök, a miniszterelnök és a belügyminiszter is a helyszínre vonult.

A robbanás a Buenos Aires-i zsidó közösségi ház ellen 1994-ben elkövetett, 85 halálos áldozatot szedő merénylet évfordulóján történt.

Az izraeli külügyminisztérium közleménye szerint 140 izraeli turista érkezett egy charterjárattal Bulgáriába, megérkezésük után mintegy 40 perccel történt a detonáció a turistákat szállító egyik buszon.

Az izraeli médiának szemtanúk panaszkodtak a repülőtéri tűzoltók lassú reagálásáról, mondván: "15 perre volt szükségük, hogy megkezdjék az oltást".

Izraelben válságstáb alakult Avigdor Liberman külügyminiszter utasítására a szerdai burgaszi robbanás miatt, és ő is folyamatos kapcsolatot tart bolgár kollégájával - közölte a jeruzsálemi rádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.