A vádlott rosszullett

Hétfőn folytatódik a Mladic-per

A vádlott rosszulléte miatt újabb halasztást szenvedett Ratko Mladic volt boszniai katonai vezető pere az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken.

2012.07.13 13:10MTI

Az 1992 és 1995 közötti boszniai háború katonai fővádlottja csütörtökön panaszkodott rosszullétről a vád tanúinak meghallgatása közben, és rövid időre kórházba került. Alphons Orie tárgyalásvezető bíró pénteken bejelentette, hogy az eljárás csak a jövő héten folytatódik, miután a 70 éves Mladic nem jelent meg az aznapi tárgyaláson. A régebb óta szívproblémákkal küzdő Mladic rosszulléte egyébként nem tűnik túlságosan súlyosnak. 

Ügyvédje jelezte, hogy már jobban érzi magát, egy törvényszéki illetékes közlése szerint pedig inkább csak elővigyázatosságból szállították kórházba. A tavaly májusban elfogott Mladicot egyebek között népirtással vádolják. Pere már több ízben szenvedett késlekedést, ő maga is húzni-halasztani igyekszik az eljárást. Ítélethirdetésre a jövő évnél előbb aligha kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.