Háborús bűncselekmények

A hágai Mladic-perben július 9-én kezdődik a bizonyítási eljárás

Július 9-én, az első tanú meghallgatásával kezdődik a bizonyítási eljárás a Ratko Mladic elleni perben, a délszláv háborúk során elkövetett bűncselekményekben illetékes Nemzetközi Törvényszéken - jelentették be pénteken Hágában.

2012.06.22 19:23MTI

Mladic büntető pere ez év május 17-én kezdődött, és bár a bizonyítási eljárást az eredeti tervek szerint már május 29-én meg kellett volna kezdeni, azt rögtön a tárgyalás kezdetén elhalasztották. Az ENSZ égisze alatt működő Nemzetközi Törvényszék (NT) által kiadott közlemény szerint pénteken határoztak arról, hogy július 9-re teszik a bizonyítási eljárás kezdetét. 

A boszniai szerbek egykori katonai parancsnokát emberiesség elleni, valamint háborús bűncselekményekkel vádolják. Vele szemben a legsúlyosabb vádpont az 1995. júliusi srebrenicai vérengzéssel, nyolcezer muzulmán lemészárlásával kapcsolatos. A most hetvenéves Mladicot tavaly májusban tartóztatták le a szerb hatóságok, majd kiadták Hágának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.