Irán és Oroszország tétlen?

A szíriai ellenzék kényszerítő erejű BT-határozatot sürget

A szíriai ellenzék legfőbb erejének számító Szíriai Nemzeti Tanács arra sürgette pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy hozzon kényszerítő erejű határozatot Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével szemben az előző napi treimszai mészárlás után.

2012.07.13 10:09MTI

"A Szíriát, valamint a térség és a világ békéjét és biztonságát egyaránt fenyegető gyilkos őrület megállítása szükségessé teszi a Biztonsági Tanács sürgős és mindent eldöntő határozatát a VII. fejezet alapján, amely megvédi a szíriai népet" - hangoztatja a Szíriai Nemzeti Tanács. Az ENSZ-alapokmány VII. fejezete gazdasági szankcióktól a katonai erő alkalmazásáig terjedő intézkedéseket ír elő a békét érő fenyegetés esetére. A szíriai Muzulmán Testvériség Kofi Annan ENSZ- és Arab-Liga-megbízott, valamint Irán és Oroszország tétlenségét tette felelőssé a csütörtöki vérfürdőért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.