Bassár el-Aszad napjai meg vannak számlálva?

Clinton: a szíriai kormány vessen véget az erőszaknak

A szíriai kormány vessen véget az erőszaknak, hogy megmentse az országot egy katasztrofális támadástól - jelentette ki vasárnap Tokióban Hillary Clinton.

2012.07.08 08:32MTI

Az amerikai külügyminiszter - ázsiai körútjának harmadik állomásán - kifejtette, minél hamarabb ér véget Szíriában az erőszak és kezdődik meg az átmeneti politikai folyamat, annál kevesebb ember hal meg. Ez esélyt teremtene arra is, hogy Damaszkusz elkerüljön egy olyan súlyos támadást, ami az országon kívül a térségre is komoly veszélyt jelentene.

A washingtoni diplomácia vezetője szavaival nem egy külső intervencióra célzott, hanem arra, hogy a felkelők támadásaik során a jövőben állami intézményeket, bíróságokat és hírközlő szerveket vehetnek célba. Hangoztatta, az ellenzék egyre hatékonyabban védelmezi meg erőit és száll szembe a szíriai kormányhadsereggel és félkatonai erőkkel.

Hillary Clinton hozzátette, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerének napjai meg vannak számlálva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.