Bassár el-Aszad elnök távozását követelik

Ezrek vonultak utcára Szíriában

Országszerte több ezren vonultak fel Szíriában a pénteki imát követően Bassár el-Aszad elnök távozását követelve.

2011.04.22 14:33MTI

A fővárosban a biztonsági erők könnygázt vetettek be a tömeg feloszlatására. Szemtanúk elmondása szerint a közel-keleti ország északkeleti részén található Kamisliben 5-6 ezren gyűlhettek össze, és emelték fel hangjukat a korrupció ellen.

A dél-szíriai Deraaban, ahonnan öt héttel ezelőtt elindult a tüntetéshullám, az utcára vonuló emberek a "rezsim megdöntésére" szólítottak fel. Damaszkusz történelmi negyedében, Midanban a hatóságok könnygázzal léptek fel a demonstrálók ellen.
   
Az országos tüntetéseket annak dacára is megtartották, hogy a szíriai államfő csütörtökön aláírta a csaknem ötven éve érvényben lévő szükségállapot megszüntetését kimondó törvényt, teljesítve ezzel a kormányellenes tüntetők egyik legfőbb követelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.