Vietnámból érkezett

Hillary Clinton 50 év után az első amerikai külügyminiszter Laoszban

Hillary Clinton személyében több mint ötven év után először látogatott szerdán amerikai külügyminiszter Laoszba, hogy kipuhatolja: teremthető-e új amerikai hídfőállás a délkelet-ázsiai országban, amelyet az Egyesült Államok igencsak megbombázott a vietnámi háború idején.

2012.07.11 11:11MTI

Az egyhetes térségbeli körúton járó Clinton, aki Vietnámból érkezett a laoszi fővárosba, Vientiánban tárgyalt a kommunista ország kormányfőjével és külügyminiszterével. Washington fő célja az, hogy erősítse helyzetét a világ egyik leggyorsabban fejlődő térségének piacain, és szembeszálljon Kína növekvő gazdasági, diplomáciai és katonai befolyásával a régióban. Az amerikai diplomácia vezetőjeként legutóbb John Foster Dulles járt Laoszban 1955-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.