A Szíriában dúló erőszaknak véget kell vetni

Annan: Iránt be kellene vonni a válság megoldásába

Irán pozitív szerepet játszhat a szíriai válság békés megoldásában - jelentette ki Kofi Annan, az ENSZ és az Arab Liga Szíria-ügyi különmegbízottja, miután kedden Teheránban tárgyalt az iráni külügyminiszterrel.

2012.07.10 11:40MTI

A volt ENSZ-főtitkár hozzátette, az iszlám köztársaság bevonásáról csak a saját nevében beszélt. ENSZ-körökből származó értesülések szerint Annan azt reméli, Teherán fölhasználhatja befolyását annak érdekében, hogy véget vessenek a Szíriában dúló erőszaknak.

Irán szilárd szövetségese a Bassár el-Aszad vezette szíriai rezsimnek. Az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak kételyeik vannak azzal kapcsolatban, valóban be lehet-e vonni Iránt a szíriai rendezésbe.

Kofi Annan egy nappal azután utazott Teheránba, hogy a szíriai fővárosban tárgyalt Aszad elnökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.