Eddig csak az antik irodalomban lehetett olvasni r

Római erődítményre bukkantak a középkori börtönfalak felújításakor

Szenzációs leletre, egy római erődítmény maradványaira bukkantak régészek a németországi Landshut középkori romjainak szanálásakor.

2012.06.13 22:41MTI

A felfedezett római erődítmény valószínűleg Belgica római tartomány első ilyen építménye volt - véli Karl-Josef Gilles, a trieri Rajnai Tartományi Múzeum régésze.

A hatvanszor harminc méteres Bernkastel-Kues-i építmény (Princastellum) egyike volt annak a 19 erődítménynek, amelyet a 4. század elején a Mosel folyó mentén építettek Trier védelmére.

"Szenzációs felfedezés ez, mivel a Princastellum megtalálásával olyan helyre bukkantunk, amely eddig csak az antik irodalomból volt ismert" - fejtette ki Gilles.

Az 1,8 méter vastag falmaradványokra a középkori börtönfalak felújításakor bukkantak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.