Jelentősen csúszhat a győri beruházás

Föld alatti erődöt találtak a mélygarázs helyén

Hónapokkal, de akár egy évvel is csúszhat a győri Dunakapu tér átépítése, miután a megyei kormányhivatal elrendelte a teljes terület régészeti feltárását.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.05.17 08:12MTI

A területen - ahová mélygarázst építene az önkormányzat - korábban öt szelvényben végeztek próbaásatásokat - írta csütörtöki számában a Kisalföld. Ennek során megtalálták a XVI. században épült erőd külső falát, valamint a Duna-bástya nyugati füléhez vezető ágyúlejárót.

Deák Andrea, a kutatásokat vezető régész a lapnak elmondta: egy XVIII. századi felmérés alapján a bástya közelében még két ágyúterem lehet a föld alatt, de belső várfalra is bukkanhatnak, valamint kiderülhet, hogy megvannak-e még az 1835-ben elbontott Duna-kapu maradványai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.