Tiszteletbeli konzul vezeti

Magyar konzulátus nyílt Belfastban

Tiszteletbeli konzul vezette konzulátust nyitott Magyarország az északír fővárosban, Belfastban.

2012.05.31 12:08MTI

A képviseletet Csák János, Magyarország londoni nagykövete avatta fel. A konzuli irodát tiszteletbeli konzuli minőségben Ken Belshaw, a Grafton Recruitment nevű nemzetközi munkaerő-gazdálkodási tanácsadó cégcsoport alapítója vezeti a magyar kormány kinevezése alapján.
   
A cég 1996 óta Magyarországon is jelen van, és a közép-kelet-európai térség egészében is aktív.
   
Csák János nagykövet a belfasti konzulátus megnyitóján elmondta: fontos, hogy Magyarországnak az Egyesült Királyság összes, saját önkormányzatú tartományában legyen képviselete. A Skóciában és Walesben működő hasonló irodákhoz most az észak-írországi konzulátus is csatlakozik. Magyarország általános konzuli tevékenysége így most már az  Egyesült Királyság teljes területére kiterjed - hangsúlyozta a magyar nagykövet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.