Két sebesült állapota válságos, az egyikük rendőr

Háztetőről lőtt áldozataira a finn ámokfutó - egy 18 éves nő meghalt

Megölt egy embert, másik nyolcat pedig megsebesített egy 18 éves fiatalember szombat hajnalban egy finnországi kisvárosban.

2012.05.26 10:34MTI

A tettes a Helsinkitől 50 kilométerrel északra lévő Hyvinkaa városban egy háztetőről lőtt áldozataira, akiket feltehetőleg találomra választott ki. Amikor a riasztott rendőrök megérkeztek a helyszínre, a fiatal egy rendőrre is leadott lövést, majd elmenekült, de öt órával később a város határain kívül elfogták. Nem tanúsított ellenállást - közölték tisztségviselők.

A halálos áldozat egy 18 éves nő. Két sebesült állapota válságos, az egyikük a rendőr, akire szintén rálőtt a fiatalember.

"A férfinál két fegyvert találtunk, az egyik egy vadászpuska" - mondta Markku Tuominen rendőr-főfelügyelő, hozzátéve: egyelőre nem tudja a rendőrség, hogy a lövöldözőnek, aki helybeli lakos, mi volt az indítéka.

Az 5,4 millió lakosú, nagy vadászhagyományt magáénak tudó Finnországban, ahol 650 ezer ember birtokol legálisan lőfegyvert, nem ritkán fordulnak elő hasonló bűncselekmények. Az utóbbi években történt két iskolai ámokfutás is, amelyek után a hatóságok megszigorították az iskolák biztonsági intézkedéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.