Nemkívánatos személy lehet

Németország: egy rapper elleni fatva terjesztésében vett részt az iráni diplomata

Nyomozás indult Németországban Irán müncheni főkonzulátusának egyik munkatársa ellen, mert a gyanú szerint a diplomata közreműködött egy Németországban élő iráni rapper megölésére buzdító fatva (vallási rendelet) terjesztésében.

2012.05.26 08:29MTI

A 31 éves iráni zenész, aktivista Sahín Nedzsefit egy dalszövege miatt két nagyajatolláh (síita vallási vezető) is hitehagyással vádolta, és fatvát adott ki ellene. Egyikük a megölésére szólított föl. Később egy iráni honlap 100 ezer dollár vérdíjat tűzött ki a fejére.

A német hatóságok gyanúja szerint Irán müncheni főkonzulátusának egyik munkatársa tevékenyen közreműködött a fatva terjesztésében.

"Muszlim jogtudósok döntéseinek terjesztése Németországban (...) az egyik legszembetűnőbb formája a párhuzamos igazságszolgáltatásnak, amelyet semmi esetre sem tűrhetünk el" - mondta Beate Merk keresztényszocialista politikus, a bajor kormány igazságügyi minisztere.

Ha a gyanú beigazolódik, a nemzetközi jog értelmében nemkívánatos személynek nyilváníthatják az iráni diplomatát, akinek ez esetben el kellene hagynia Németországot.

A halálos fenyegetések miatt Nedzsefi németországi lakhelye titkos, és rendőri védelem alatt áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.