Az offenzíva reggel kezdődött

Támadást indítottak az Afrikai Unió csapatai Szomáliában

Szomáliában támadást indítottak a fővárostól nyugatra fekvő vidék irányába az Afrikai Unió erői, az AMISOM.

2012.05.22 19:45MTI

Az offenzíva reggel kezdődött, és az a célja, hogy stabilizálja a helyzetet az afgoyei folyosóban és környékén, ahol több százezer menekült zsúfolódott össze. A katonák jól haladnak előre - közölte az AMISOM.
   
A fővárostól mindössze harminc kilométerre lévő Afgoyét a Shabaab iszlamista milícia ellenőrzi. Felszabadításával ellátáshoz lehetne juttatni a menekülteket.
   
Az AMISOM Deynile település peremén átvágott egy fontos útvonalat, amelyet a milicisták a fegyvereseik szállítására és Mogadishu biztonságának fenyegetésére használtak - mondta el egy szomáliai tiszt.
   
Deynilénél kezdődik az afgoyei folyosó, ahol az ENSZ adatai szerint az év elején 410 ezer ember tartózkodott, aki a szárazság és a háborúskodás miatt menekült el az otthonából. Az ENSZ szomáliai összekötője hangsúlyozta, hogy számukra a fő feladat a lakhelyükről elűzöttek védelme.
   
A Shabaab milícia azt állítja, hogy a keddi harcokban 30 katonát ölt meg, s az összecsapások még folynak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.