Engedélyezték a parádét

Vonulhatnak a melegek Rigában

Riga városa kedden engedélyezte a homoszexuálisok június 2-ra tervezett felvonulását, mivel a lett főváros hatóságai szerint az "nem jelent komoly fenyegetést a közbiztonságra".

2012.05.22 16:27MTI

A Mozaika nevű melegszervezet rendezvényére 650 résztvevőt várnak a balti, a skandináv és más államokból.     Ugyancsak június 2-án rendezik meg a nemi kisebbségekkel szembeni diszkrimináció ellen tiltakozva az úgynevezett "egyenlőségparádét" Varsóban, amelyre valószínűleg több ezren látogatnak el.    

A homoszexualitás Lengyelországban és a Baltikumban is gyakran tabutéma. A nagyvárosokon kívül a szexuális kisebbségek gyakran szembesülnek elszigetelődéssel és akár tettlegességig fajuló ellenszenvvel, ha nyíltan vállalják "másságukat". Lettországban a lakosság mintegy 70 százaléka egy közvélemény-kutatás szerint elítéli a 2009 óta a három balti államban felváltva megrendezett melegfelvonulást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.