Castro támogatja a szexuálpolitika reformját

Raúl Castro lánya vezette a melegfelvonulást Havannában

Raúl Castro kubai elnök lánya, Mariela Castro vezetett egy melegfelvonulást helyi idő szerint szombaton a kubai fővárosban.

2012.05.13 23:12MTI

A mintegy 400 kubai és külföldről érkezett vendég színes menete Havanna egyik belvárosi utcáján haladt végig. A parádét először 2008-ban rendezték meg a kommunista szigetországban, és a mostani az "5. Kubai Nap a Homofóbia Ellen" részét képezi.

A homofóbia elleni napot a Castro-lány vezette Szexuális Nevelési Központ rendezi meg évente. Mariela Castro ismert arról, hogy síkraszáll a homoszexuálisok jogaiért Kubában, és fellép egyebek közt a melegházasság elismeréséért is.

A szombati rendezvényen elmondta, hogy apja támogatja a szexuálpolitika reformját, s ehhez konszenzust keres a kormányban és a kommunista pártban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.