A szavazatok 49,55 százalékát szerezte meg

Nikolic győzött a szerbiai választásokon

A belgrádi választási bizottság közölte: a szavazatok 49,55 százalékát szerezte meg Tomislav Nikolic, a vasárnapi szerbiai elnökválasztás győztese.

2012.05.21 16:43MTI

A populista nacionalista jelölt ellenfele, Boris Tadic leköszönt államfő 47,3 százalékot kapott a 8400 választóhelyiség 99,34 százalékában leadott szavazatok összesítése szerint.
   
A választási részvétel 46 százalékos volt a május 20-i második fordulóban.
   
A törvényi előírás szerint a végleges hivatalos eredményt csütörtök este nyolc óráig kell közzétennie a választási bizottságnak. Tadic ezt nem várta be, már vasárnap este elismerte vereségét.
   
Meglepetés, hogy Nikolic nyerte a szerb elnökválasztást; a közvélemény-kutatási eredmények Tadic győzelmét jelezték előre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.