Kirúgta őket a vállalat

Kémkedtek az IKEA franciaországi vezetői

A svéd IKEA konszern franciaországi vállalata elbocsátotta négy felsővezetőjét, miután egy belső vizsgálat megerősítette, hogy kémkedtek a cég egyes munkatársai után.

2012.05.18 18:23MTI

Az érintettek között található az IKEA korábbi franciaországi vezetője és biztonsági igazgatója is. Márciusban a rendőrség átkutatta a svéd vállalat franciaországi székhelyét, miután az alkalmazottak panaszt nyújtottak be az utánuk történő kutakodás kapcsán. Az IKEA ekkor független tanácsadók segítségével saját vizsgálatba kezdett.
   
A vállalat pénteki közleményében kifejtette, hogy a szóban forgó vezetők cselekedete ellentétes az IKEA értékeivel és etikai szabályaival.
   
A Le Canard Enchainé című szatirikus francia hetilap februárban közzétette az IKEA vezetése illetve egy magán biztonsági cég közötti állítólagos levelezést, amelyben a svéd vállalat tájékoztatást kért bizonyos személyek rendőrségi aktáiról, beleértve egy szakszervezeti vezetőt, és egy elégedetlen vásárlót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.