Nem robbanás - csupán pukk

Állítólag petárda robbant az IKEA-áruházakban

Petárdákkal követtek el támadást egy belgiumi, egy hollandiai és egy franciaországi IKEA bútoráruház ellen hétfő este - jelentették be az egyes országok hatóságai és az áruházlánc vezetősége kedden.

2011.05.31 13:15MTI

A támadásokban senki nem sérült meg komolyabban, egy biztonsági őr és egy áruházi alkalmazott panaszkodott csak fülfájásra a robbanások után. A belgiumi Gentben és a hollandiai Son en Breugelben röviddel a hétfői zárás előtt robbantak fel a petárdák, az utóbbi helyen csupán egy szemeteskukát semmisítve meg.

Gentben elővigyázatossági okokból 250 embert evakuáltak az eset után.

Mint az IKEA szóvivője elmondta, "semmiféle fenyegetést" nem kaptak az incidensekkel kapcsolatban, s kedden már mindhárom üzlet rendesen nyitva tartott. Hollandiában már korábban is történt ehhez hasonló eset: 2009-ben egy amszterdami IKEA áruházat a hatóságok kiürítettek és átvizsgáltak, miután azt az információt kapták, hogy iszlamista radikálisok egy robbanószerkezetet rejtettek el az üzletben.

A rendőrök végül nem találtak pokolgépet, de hét embert őrizetbe vettek az üggyel összefüggésben.

Rendőrök helyszínelnek egy eindhoveni Ikea bútoráruháznál, miután kisebb robbanás történt (MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.