Beutazási vízumot kapott

Mehet az Egyesült Államokba Raúl Castro lánya

Beutazási vízumot kapott az Egyesült Államokba Raúl Castro kubai elnök lánya, aki egy tudományos konferencián fog részt venni San Franciscóban. A döntés felháborodást keltett egyes emigráns körökben.

2012.05.17 19:35MTI

Mariela Castro Kubában a Szexuális Nevelés Országos Központja élén áll, és évek óta kampányt folytat a homoszexuálisok jogainak elismertetése érdekében. Elérte a nem megváltoztatását célzó műtétek elfogadását, és törvénytervezetet nyújtott be a parlamentben a homoszexuális párok törvényes házasságkötéséről, de ezt még nem hagyták jóvá. A San Francisco-i értekezleten "Politikai kitekintés a szexuális különbözőségre" címmel tart előadást.
   
A kubai kommunista ellenes emigráció politikusai máris bírálták a külügyminisztériumot a vízum kiadásáért, mondván, hogy teret adnak a rendszernek "eltorzult érvei" kifejtéséhez. Bob Menéndez kubai származású demokrata szenátor azzal is megvádolta a kubai elnök lányát, hogy "a demokrácia ellenfele, aki védelmébe veszi az aktivisták brutális elnyomását". A külügyminisztérium elzárkózott a kommentálástól.
   
Mariela Castro a múlt héten üdvözölte Barack Obama amerikai elnököt, aki egy interjúban elmondta, hogy évekig tartó folyamat eredményeként arra a döntésre jutott, hogy támogatja az egyneműek házasságkötését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.