A szegénység ellen

Be kellene tartani az uniós célkitűzéseket!

Az európai uniós középtávú versenyképességi és foglalkoztatási programban (EU 2020) a szegénység csökkentésére vonatkozó célkitűzések szem előtt tartására szólítottak pénteken azon a konferencián, amelyet Brüsszelben tartottak erről a témáról.

2012.05.11 18:58MTI

A szegénységben élők - immár rendszeresen megrendezett - európai találkozóján részt vevők azt hangoztatták, hogy a gazdasági szigor politikája önmagában nem a megfelelő út a válság megoldására.

A szegénységben élőket képviselő küldöttség a témában üzenetet intézett az uniós országok vezetőihez is.

A mostani konferencia fő témája a hajléktalanság elleni fellépés, illetve a lakhatás volt.

A résztvevők emlékeztettek arra, hogy az EU 2020 program a szegénységben élők számának 20 milliós csökkentését tűzte ki célul az évtized végére. Úgy vélték ugyanakkor, hogy az érintett rétegek sorsa jelenleg nem ebben az irányban alakul, inkább egyre nagyobb nyomor sújtja őket.

Részt vett a találkozón az Európai Bizottság illetékese, Andor László is, aki a konferenciáról kiadott közlemény szerint szintén fontosnak tartotta, hogy a EU teljesítse célkitűzéseit, továbbá hogy a szigor politikájára találjanak alternatívát. Arra is rámutatott ugyanakkor, hogy a helyzet nem egyforma az egyes EU-tagországokban, akadnak olyan tagállamok, ahol a válság ellenére már javult a helyzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.