Tíz évig élhetnének vagyonukból

Németországban minden hatodik szegény gazdag

A kölni Institut der deutschen Wirtschaft (IW) gazdaságkutató intézet tanulmányából kiderül: minden hatodik szegénynek számító német polgár olyan jelentős vagyonnal rendelkezik, amiből akár tíz évig is meg tudna élni.

2012.04.17 18:36MTI

A statisztikák az átlagjövedelem 60 százalékánál kevesebbet keresőket tekintik szegénynek. A 25 év feletti német polgároknak 13-15 százaléka esik ebbe a kategóriába.
   
Az IW a háztartások vagyoni és kereseti helyzetét felmérő két reprezentatív mintavétel eredményének egybevetésével készítette el tanulmányát. Az IW szerint ugyanis a kereseti felmérések nem veszik figyelembe a vagyoni helyzetet, ezért extrém esetben egy alacsony keresettel rendelkező személy akár többmilliós részvénypakettel is rendelkezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.