Rakéták robbantak a fegyveresek között

Dróntámadás Pakisztánban: legalább hatan meghaltak

A pakisztáni Mirámsáh körzetében támadott célpontokat egy pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón), s a helyi hatóságok szombati bejelentése szerint a csapásban legalább hat lázadó fegyveres halt meg.

2012.05.05 09:48MTI

A pakisztáni biztonsági források szerint a távirányított repülőgép két rakétát lőtt ki a tálibok és az al-Kaida fegyveresei fellegvárának számító Észak-Vazirisztánban, a törzsi területek legjelentősebb városától, Mirámsáhtól 70 kilométerre nyugatra lévő egyik bázisra, az afgán határ körzetében.
   
A helyi Urdu TV beszámolója szerint a csapásban legalább tízen haltak meg, s a rakéták kilövését követően a körzet felett négy drón is körözött a levegőben.
   
Az Egyesült Államok rövidebb szünet után január elején újította fel a pilóta nélküli repülőgépek bevetését. A leállás oka az volt, hogy tavaly november végén a NATO harci gépei tévedésből légicsapást mértek két pakisztáni őrhelyre, és kioltották 24 pakisztáni katona életét. Az év eleje óta ez már a 12. amerikai dróntámadás volt, s ezekben a csapásokban csaknem száz ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.