Bécsben találtak a hullákra

Rejtélyes körülmények között halt meg az egykori líbiai kormányfő

Bécsnél a Dunában bukkant rá az osztrák rendőrség az egykori líbiai miniszterelnök, majd olajipari miniszter, Sukri Ganem holttestére.

2012.04.30 08:56MTI

Mindezt a rendőrség szóvivője közölte vasárnap kora este. A 69 éves Ganem családja újságírók előtt ugyanakkor korábban azt állította, hogy vasárnap kora reggel lakásában találták meg a minisztert. Órákkal később viszont a bécsi rendőrség már arról tájékoztatott, hogy az Új Dunában bukkantak a tetemre.

Eszerint egy járókelő értesítette a rendőrséget, hogy egy élettelen testet sodornak a hullámok. A későbbiekben minden kétséget kizárva azonosították, hogy a halott Sukri Ganem, a tavaly megbuktatott líbiai diktátor, Moammer Kadhafi egykori híve. Ganem - aki 2003 és 2006 között volt kormányfő, később pedig olajipari miniszter lett - tavaly május közepén hagyta el Líbiát.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a holttesten nem találtak erőszakra utaló nyomokat. A szóvivő mindazonáltal nem zárta ki az idegenkezűséget sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.