Megrohamoztak egy luxusszállodát a milicisták

Líbia - Elraboltak egy török hoteligazgatót

Egy alkalmazott közölte: fegyveres milicisták megrohamoztak egy török tulajdonban lévő luxusszállodát a líbiai fővárosban, lövöldöztek, és elhurcolták a török hoteligazgatót egy kifizetetlen számlával kapcsolatos vita miatt.

2012.03.25 17:50MTI

A név nélkül nyilatkozó alkalmazott azt mondta, az incidensben senki sem sérült meg a Rixos hotelben, ahol tavaly külföldi újságírókat tartottak fogva a néhai Moammer Kadhafi ezredes, líbiai vezető emberei.
   
Az incidens szombaton késő este kezdődött, amikor egy zenteni milícia egyik tagja feldühödött, mert távozásra szólították fel egy tavaly szeptember óta kifizetetlen számla miatt. "Kétszer a levegőbe lőtt, és vázákat tört össze a társalgóban - mondta az alkalmazott, mutatva egy golyó nyomát a recepció fölötti plafonon. - Aztán betódultak a társai."
   
A milicisták ezután kirohantak autóikhoz, magukkal hurcolva a török igazgatót. Néhány óra múltán elengedték. A tripoli török nagykövetségen nem kommentálták a történteket, ahogy a milícia szóvivője sem válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdésre.
   
Az eset olyan időben történt, amikor Líbia új urai megpróbálják érvényesíteni hatalmukat a rengeteg fegyveres csoporttal szemben a júniusra tervezett első szabad választások előtt. A milíciák a Kadhafit tavaly megbuktató lázadás élén álltak, egy részük még mindig kormányépületeket tart elfoglalva, ellenőrzőpontokat működtet, és csak saját parancsnokainak engedelmeskedik.
   
Az ENSZ és nemzetközi jogvédő szervezetek e milíciákat tekintik a stabilitás egyik fő akadályának Líbiában, miközben az észak-afrikai ország új intézményeket próbál kiépíteni Kadhafi 42 évi uralma után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.