Szíria

A lázadók a damaszkuszi központi bankra lőttek ki rakétagránátokat

A szíriai lázadók a damaszkuszi központi bankra lőttek ki rakétagránátokat és megtámadtak egy járőrt is, négy rendőrt sebesítve meg - jelentette hétfőn hajnalban a szíriai állami televízió.

2012.04.30 07:32MTI

Az állami tv beszámolója szerint "a terroristák egy csoportjának" támadása csak kisebb károkat okozott a banképületben - a gránátok az épület előtti téren csapódtak be -, s a biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak a rendőrjárőr támadói ellen is. A fegyveresek a járőrt is rakétagránátokkal támadták.

Szíriai emberi jogi aktivisták beszámolója szerint a fővárosban robbanások és fegyverropogás hallatszott.

Az országban a hétvégén is több tucatnyian vesztették életüket az életbe lépett tűzszünet ellenére, amelyet az ENSZ megfigyelői ellenőriznek. Vasárnap Damaszkuszba érkezett a világszervezet megfigyelői missziójának parancsnoka, a norvég Robert Mood vezérőrnagy.

A SANA hivatalos hírügynökség azt jelentette, hogy az ország keleti részén egy kőolajvezetéket is felrobbantottak a lázadók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.