Kétszázötven helyért indul a verseny

Szíria - Több mint 7000 jelölt indul a parlamenti választásokon

Összesen 7195 jelölt - közöttük 710 nő - indul a szíriai parlament 250 képviselői helyéért a május 7-i választásokon.

2012.04.26 19:37MTI

A SANA hírügynökség szerint több mint 14 millió szavazásra jogosultat várnak az urnákhoz, miközben a nemzetközi közösség és az ellenzék bohózatnak nevezte a parlamenti választást.
   
A főváros főbb utcáin és terein megjelentek a jelöltek plakátjai és képmásai. "Állást minden fiatalnak!" "Szavazzatok a jövőre!" – áll a transzparenseken.
   
A választásokat eredetileg 2011 szeptemberében tartották volna, de a tiltakozó mozgalom közepette a Bassár el-Aszad elnök által bejelentett reformfolyamat miatt elhalasztották.
   
Damaszkusz megígérte, hogy a Bassár el-Aszad hatalomra kerülése óta (2000) megtartandó harmadik parlamenti választás "szabad és átlátható" lesz.
   
A legutóbbi parlamenti választáson 2007-ben a kormányon lévő Baasz párt vezette pártszövetség, a Haladó Nemzeti Front nyerte meg - meglepetés nélkül - a 250 képviselői hely többségét.
   
Februárban a hatóságok népszavazást írtak ki az új alkotmányról, amelyet a szavazók 89,4 százaléka támogatott. Az új alaptörvény megszüntette a fél évszázada hatalmon lévő Baasz párt vezető szerepét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.