Eljárás indul ellene

Büntetést kaphat a rasszista londoni rendőr

Büntetőeljárás elé néz egy brit rendőr, aki rasszista megjegyzést tett egy fekete bőrű férfira, amikor őrizetbe vette a tavalyi londoni zavargások idején.

2012.04.17 19:15MTI

A Királyi Ügyészségi Szolgálat közlése szerint elegendő bizonyíték van ahhoz, hogy vádat emeljenek Alex MacFarlane rendőr ellen "rasszizmussal súlyosbított közrend elleni vétség" címén.
   
A 21 éves fekete bőrű férfi, akit a tavaly augusztusi kilengések idején őrizetbe vettek, de nem emeltek ellene vádat, felvette mobiltelefonjára az őt letartóztató rendőr idegengyűlölő kijelentését.
   
Bernard Hogan-Howe londoni rendőrfőnök ismételten fogadkozott, hogy felszámolja a rasszizmust a szolgálat körében.
   
A londoni rendőrség hosszú évek óta igyekszik elejét venni annak, hogy rasszizmussal vádolják. Egy fekete bőrű tizenéves 1993-as halálát követően egy jelentés arra a megállapításra jutott, hogy a Scotland Yard "intézményesen rasszista".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.